joi, 17 iunie 2010

Umani sau duali?


Stapanul sau sclavul, frumosul sau uratul, prostul sau desteptul, nervosul sau ghinionistul, între doua certitudini, nastere şi moarte, intotdeauna in dualitate, neputand reprezenta vreuna din extreme. In stare sa renuntam la multe idealuri, pregatiti sa luptam pentru altele, dar undeva in suflet, pastram neclintita aspiratia spre fericire. Ne mintim ca suntem buni, ca ne aflam pe calea cea dreapta, chiar daca nu stim care este aceea. A fi de o singura parte este poate cea mai frumoasa inchipuire plasmuita de mintea noastra , o umbra propice la care ne adapostim, cand in moalele capului ne bat razele unui soare nemilos, pe drumul între doua certitudini. Intodeauna vom schimba taberele, vom fi indecisi, nehotarati, inapti in a ne desprinde de conditia umana care ne supune unor astfel de alegeri. Nu putem sa nu fim duali. Insasi a fi uman presupune acest lucru. Insusi Universul ne vrea asa. Tocmai Forta Creatoare doreste sa fim fiinte duale, iar dualitatea aceasta lasa o importanta amprenta asupra caracterului individului. Ea ne face sa uram sau sa iubim, ne face sa fim mai buni sau mai rai, ea ne face sa luam decizia corecta, sau sa gresim in a lua decizii. Datorita ei purtam mastile de lut pe care le aratam lumii, anumitor persoane, sau noua insine. Datorita ei cel de ieri, nu seamana deloc cu cel de azi si nu va semana cu cel de maine. Datorita ei ne aflam intr-o continua transformare, in continua ascendenta sau descendenta pe scara evolutie interioare. Datorita ei fiecare decizie ne influenteaza intreaga viata, fiecare lucru marunt ne schimba. Depinde de fiecare dintre noi ce alegeri facem, in ce credem, si ceea ce credem, dar toate acestea trebuiesc facute undeva la granita acestei dualitati umane, pentru a nu fi nici gresit nici corect, pentru a te putea numi uman.

8 comentarii:

  1. Interesant, dar e prea mult :|
    Gandesti profund la varsta unui adolescent (daca nu gresesc)

    RăspundețiȘtergere
  2. Crezi ca pentru a gandi exista varsta ?

    RăspundețiȘtergere
  3. yabu are dreptate nu trebuie varsta pentru a gandi;);)

    RăspundețiȘtergere
  4. Yabu are dreptate pt a gandi nu trebuie varsta;);)

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca nu avem un scop in viata inseamna ca nu avem de ce trai,daca nu aspiram la lucruri mai inalte care depasesc conditia noastra umana atunci nimic nu ne va starni sa evoluam.E adevarat ca suntem duali,acest lucru ne face sa fim umani.Nu putem merge doar pe o cale fiindca insasi viata noastra e compusa din mai multe etape.Umani sau duali,chiar daca in viata alegem mai multe drumuri,important este sa urmam cararea pana la sfarsit.

    RăspundețiȘtergere
  6. poi si pana la urma care este diferenta dintre uman si dual? ca din cate ai spus , si sunt de acord cu tine,am inteles ca este uman sa fi dual.. deci?...aici ma legam de titlu pe care il gasesc putin ambiguu..in fine .parerea mea este ca cel mai"sanatos" ar fi sa pastram intr-un constant echilibru toti acesti factori ai dualitatii.pana la urma asta defineste termenul de uman..echilibrul bine/rau, intuneric/lumina etc. nu putem cadea in extreme pt ca asta depaseste umanul.. te felicit pt post..!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Da... pentru a gandi trebuie varsta ;)

    RăspundețiȘtergere