luni, 28 iunie 2010

Bacu' la romana...




Spre marea mea suprindere profesorii nu sunt "aia" care iau atitudine, "aia" care sunt destul de intelepti sa poata lovi macar cu ironie in "Calaii" tari. Macar un gram de ironie. Macar un zambet ironic in fata nesimtirii clasei politice. Nimic. Profesorii chiar nu pot fi ironici. Asteptam cu gura pana la urechi un comentariu despre "Alexandru Lapusneanul". Asteptam profesorii sa apara pe la diferite posturi de televiziune sa atribuie fiecarui guvernant rolul sau in istorie. Ma gandeam ca or sa transpuna si ei nuvela in realitate. Doar observam cu totii ca Boc are toate trasaturile lui Motoc, slugarnic si in permanenta dorind sa intre in gratiile stapanului pe care il flateaza si il linguseste. Basescu ar fi intruchiparea vie a lui insusi Alexandru Lapusneanul, reprezentand chiar conducatorul tiranic, crud, care va face piramida din capetele bugetarilor si pensionarilor. In straturile superioare ale piramidei vor sfarsi capetele opozitie, care vrea sa darame guvernul Boc X. Urmeaza in viitorul apropiat ca Domnita Ruxandra, intruchipata de Stolo sa-l otraveasca pe Base cel tiranic si sa scape tara de nenorociri. Dar se pare ca visele mele raman doar la stadiul de vise. Subiectul era de fapt un basm in care binele triumfa intodeauna. Locul asta sigur nu se afla in Romania. Guvernul Boc X distruge tara iar restul populatiei se uita la tot felul de emisiuni in care diferiti oameni "cu scaun la cap" ne povestesc diverse lucruri despre viitorul roz ce ne asteapta. Asta categoric arata a victorie. Dar victoria cui asupra cui ?

3 comentarii:

  1. Mesajul e foarte clar: triumful binelui asupra raului se intampla doar in basme si oricum, noi sa facem bine sa-l privim ca pe o poveste pt copii si nimic mai mult. Asumarea responsabilitatii este o discutie din alta sfera, mult prea inalta si inaccesibila tipului de conducator din tara asta.
    p.s: foarte simpatic blogul tau :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :)) Felicitari pt post!!! foarte sugestiv"

    RăspundețiȘtergere
  3. dat fiind faptul ca nu suntem in basme vom asista probabil la victoria raului asupra binelui. Raul ar putea fi reprezentat de guvern(cu tot cu Base')... dar binele...nu stiu

    RăspundețiȘtergere