miercuri, 16 iunie 2010

Test de credinta ?!?!


Dupa principiul existentei unui bine absolut, al unui echilibru universal intre bine si rau, apare firesc si intrebarea: exista sau nu Dumnezeu? Daca da, cum arata Acesta? Ce este El? Cum unelteste El la raspandirea binelui in Univers? Cum diferentiaza binele de rau ? Si foarte multe astfel de intrebari. Este greu sa crezi ca binele si raul nu exista, insa granita dintre acestea este foarte subtire, intr-o continua transformare. Este greu sa negi existenta raului, odata ce crezi in bine. Astfel, este absolut necesara existenta unei puteri divine care sa vegheze asupra echilibrului. O putere universala, superioara care sa incline balanta, care sa aiba grija ca noi, oamenii sa nu ajunge victimele colaterale ale Haosului universal. Desi Universul functioneaza dupa legi abstracte, neintelese omului, trebuie sa exista cineva care sa vegheze respectarea lor. Astfel fiecare din noi avem un Dumnezeu individual in care credem, care are multe lucrui in comun cu Dumnezeul Universal. Prefer sa nu vad in Dumnezeu fiinta superioara mie care ma poate strivi in orice clipa. In strania incercarea de a imbina credinta cu stiinta incerc sa mi-L imaginez pe Dumnezeu ca fiind energia suprema, forta care tie fiecare componenta a unui atom impreuna, dragostea eterna, pura, aceea energie care ne face sa fim ceea ce suntem, asupra careia avem control, si care are control asupra noastra, energia vitala, nemasurabila, omniprezenta in fiecare obiect, fiecare fiinta. El este echilibrul din Haos si fiecare din noi credem intr-un fel sau altul in El.

3 comentarii:

  1. Asta imi place cel mai mult pana acum....si eu incercarea de a imbina stiinta cu credinta populara mi-L imaginez pe Dumnezeu...exact cum ai spus tu....nu venind dintr-un spatiu oniric...ci o energie suprema...superioara...
    Insa,nu sunt de acord cu Dumnezeul individual...
    El vine doar din dorinta ta de a nu fi inferior si de a nu te supune niciunei puteri absolute...In fond,Dumnezeu este UNIC...doar perceptia noastra difera...nu crezi?:)

    RăspundețiȘtergere
  2. God’s not on any one side. God is a force of nature. Beyond good and evil. Good and evil–we created those. Want to break the cycle? Break the cycle of birth, death, rebirth, destruction, escape, death? That’s in our hands, in our hands only. It requires a leap of faith. It requires that we live in hope, not fear.

    RăspundețiȘtergere
  3. imi place de tine ca iti concentrezi gandurile in cateva randuri.. pe tema asta multi, printe care cred ca ma inumar si eu , si-ar insira gandurile in randuri inteminabile... mi-a placut comentaiul lui @mihai_cosmin... ii dau dreptate oarecum.... fara sa pun omul mai presus deorice tin sa cred ca el este responsabil de multe lucruri... eu zic ca omul gandeste prea mult .. si de cele mai multe ori o face prost... intotdeauna trebuie sa dea vina pe ceva sau cineva.. in tiparele unui om.. lucrurile pur si simplu nu se pot intampla.. cineva trebuie sa fie responsabil

    RăspundețiȘtergere