vineri, 11 iunie 2010

Iubesti? Daca da, mai ai o sansa!


Depasirea limitelor, depasirea insasi conditie sale, apropierea de Marile Enigme definesc probabil cel mai bine aspiratia umana. Suntem nevoiti sa acceptam ca nu numai lumea exterioara este guvernata de mister, ci si lumea interioara. Erosul si Thanatosul surprind cele mai ascunse dorintele ale sufletului, obsesii, emotii, nelinisti, pasiuni. Dragostea vine ca o transcendere esentiala prin depasirea izolarii individului in Univers. Ea ne scoate de sub tirania Marilor Structuri. Astfel, ajunsi in Eros, nici Timpul si nici Sfarsitul nu ne poate ajunge. Dragostea reprezinta carapacea, armura care ne protejeaza uneori extrem de eficient. Ea reprezinta plasa de siguranta care ne face sa credem ca totul are un rost,un sens, o directie. Prin ea redimensionam lumea. Intre dragoste si moarte nu exista opozitie, ci mai de graba conditionare. Iubirea face ca sentimentul de neputinta in fata ireversibilitatii temporale sa dispara momentan, ca aceasta neputinta sa nu ne mai tina captivi, sa ne simtim liberi. Ea reprezinta o speranta de eliberare, influenta sa neputandu-se reduce la uman si putand fi extinsa pana in planul universal, transformand Haosul in Cosmos, oferind lumii armonie si generand viata. Iubirea reprezinta o forma a implinirii spirituale. Este singura care reuseste sa ne faca cu adevarat nemuritori. Nu stiu cati din noi au simtit vreodata ca timpul s-a oprit macar pentru o clipa. O clipa, in atemporalitate, sau un infintit in timp. Ceva ce numai traind cu adevarat iubirea puteam reusi. Incercati sa iubiti cu adevarat si veti constata ca timpul de dilata, viata este mai frumoasa, mai colorata, mai vesela, iar teama de sfarsit nu va mai exista.

6 comentarii:

  1. Viziunea ta despre iubire e foarte optimista...e frumos ce spui tu...dar...gandeste-te ca eu nu am aceeasi parere cu tine...unde sunt argumentele tale...de ce in iubirea ta "timpul se dilata"?...in iubirea mea se contracta...ramane o singura clipa...convinge-ma pe mine...sa fiu la fel de optimista...adu-mi argumente...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sti...spui niste cuvinte foarte dragute si ai tratat frumos subiectul, insa nu pot sa cred ca a fost doar inspiratia unei seri de vineri. Deci...ai simtit vreodata tot ce ai scris acolo?:P

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca sa fiu sincer, stiu ce inseamna sa iubesti cu adevarat. Fiecare percepe iubirea prin propria prisma, o exprima prin propriile cuvinte, prin propriile gesturi si o traisete intr-un mod unic. Am vazut cum se opreste timpul in loc. Am vazut cum e sa fi si inger si demon, cum e sa te simti stapanul Universului. Totul numai pentru o persoana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O, da! chiar esti stapan peste tot Universul! Chiar pot fi mutati muntii din loc!
      Sa fim fericiti, cei care am intalnit iubirea asta... sa invatam sa o privim cu un zambet dupa ce nu mai este...

      Ștergere
  4. iubirea este cel mai frumos sentiment de pe pamant,imi place cum ai abordat tu subiectul,cel mai important e sa pui in aplicare tot ce ai scris...oricum cel mai important e sa gasesti persoana potrivita si alturi de ea sa inveti sa iubesti:X

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu am trait asa ceva inca.Dar sunt de parere ca toti meritam o sansa;);)

    RăspundețiȘtergere