marți, 9 noiembrie 2010

Nu mai cred ...



Nu mai cred in oameni. Pot spune ca nu mai astept nimic bun de la nimeni. Intodeauna am incercat sa vad lucrurile bune din ei si am fost dezamagit de faptul ca in spatele lucrurilor rele pe care le-am vazut la inceput nu sunt altceva decat si mai multe lucruri rele. Nu mai cred in calugarii care imediat cum ies pe poarta manastirii isi aprind tigara si injura nonsalant, mai rau ca tipa de la coltul strazii care incearca sa faca "un ban cinstit" pe "munca sa cinstita". Nu mai cred in faptul ca fiecare lucru in viata se plateste, am vazut contrariul de prea multe ori. Nu mai cred ca exista "Adevar" absolut, poate doar minciuna perfecta. Nu mai cred de mult ca binele castiga intodeauna; raul are prea multe mijloace ca sa iasa invingator. Nu ma cred intr-un echilibru universal. Nu mai cred in politicieni falsi care sustin cu inflacarare ca imi vor binele, dar cu prima ocazie imi demonstreaza contrariul. Nu mai cred in prieteni fatarnici. Nu mai cred ca zambind azi maine imi va fi mai bine. Nu mai cred ca viata este chiar asa frumoasa cum credeam candva. Nu mai cred ca noi oamenii stim cu adevarat unde sa tragem linia dintre bine si rau. Nu mai cred ca noi oamenii stim cu adevarat unde sa tragem linia dintre dragoste si dezamagire. Nu mai cred in nimic si in nimeni. Fiecare dintre noi are dreptul la dezmagire. Sunt dezamagit de societate, dezamagit de prieteni, dezamagit de straini. Devin incetul cu incetul un ateu. Incep sa-mi pierd credinta pana si in mine. Incep sa nu mai cred in nimic. Incep sa nu mai cred ca maine va fi mai bine. Incep sa nu mai cred ....

7 comentarii:

  1. crezi in tine! doar atat!
    daca reusesti asta,vei vedea cata forta si putere ai sa treci peste aceasta neincredere,peste aceasta nesimtire care ne inconjoara.
    daca reusesti asta,vei avea puterea sa mergi mai departe si sa observi ca nu ,,te mai doare " atat de rau.
    important este ca tu sa nu te schimbi deloc,chiar daca tu si eu si noi toti traim intr-o ,,mocirla cotidiana".
    crede-ma ca stiu ce spun!!

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. daca nu ai asteptari, nu ai dezamagiri;
    2.nimic nu e perfect, nici macar minciuna;
    3.raul are mai multe sanse de castig fiindca el se gaseste in noi toti(in diferite cantitati), pe cand binele...

    RăspundețiȘtergere
  3. nu e bine!calea pe care ai pornit e aiurea. o fi lumea rea,fatarnica si egoista,dar asta nu e un motiv sa disperi.cauta placeri pe care nu ti le pot lua altii,bucurii doar ale tale. nu-ti spijini decisiv viata pe existenta unui singur om,care la un moment dat poate decide sa plece.
    te-as sfatui sa-l cauti din nou pe D-zeu,dar asta e doar alegerea ta si trebuie sa vina din interiorul tau.dar cand negi tot,nu poti fi fericit!

    RăspundețiȘtergere
  4. poate ca acum treci prin o perioada mai "nasoala"si privesti lucrurile dintr-o perspectiva prea pesimista.o sa vezi ca viata de cele mai multe ori iti da impresia ca totul se prabuseste in jurul tau,dar o sa fie si bine.trebuie sa fie si bine:)atunci si cand o sa gasesti o persoana care sa te ajute sa iti recapeti increderea in tine o sa vezi altfel lucrurile:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Momentan incep sa fiu cat de cat realist. Nu am nici o perioada nasoala, si nu sunt pesimist. Sunt doar realist.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu te pacali! asta nu e realism. este propria ta interpretare a realitatii. realismul presupune si obiectivitate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred in tot ce ati insirat mai sus.
    Si fiecare dezamagire imi face credinta mai puternica..........

    RăspundețiȘtergere