sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Cand nesimtirea merge mana in mana cu prostia...



A fi nesimtit este una. A fi prost este alta. Dar atunci cand prostii sunt si nesimtiti pe deasupra, atunci avem in fata personaje cu cele mai rafinate calitati. Idioti, cretini, oligofreni sau orice alt atribut asemanator le-as adauga nu cred ca as exagera deloc. Ma simt de-a dreptul revoltat. Ma simt neputincios in fata prostiei lor. Ipocrizia lor ma depaseste. Cum poti sa faci pe desteptul atunci cand pana si tu cu ochii tai observi ca esti prost de dai in gropi? Uimitor, nu? Sau doar cotidian? Nici eu nu stiu. Inca nu m-am obijnuit cu nesimtirea de zi cu zi. As urma sfatul lui Dante care zice ceva de genul: "priveste si treci", dar mi-e greu sa trec indiferent pe langa nesimtirea care domneste printre noi. Unde o fi bunul simt? Ipocrizia domina fiecare nivel al paturii sociale. Bunul simt lipseste cu desavarsire. De respect nici nu mai aduc vorba. Deci ce pretentii pot sa mai am de la anumiti indivizii? De fapt, ce pretentii pot avea de la majoritatea indivizilor? Degeaba incerci sa le explici unora ce este bunul simt. Degeaba incerci sa le explici ce este respectul. Degeaba le explici ca odata ce sunt idioti ar trebui sa inceteze sa fie si nesimtiti. Degeaba... Cum poti sa tratezi cu indiferenta tot ce se petrece in jurul tau? Cum poti sa ii ignori si in acelasi timp sa traiesi intre ei? Mie unul imi este imposibil sa imi stapanesc furia fata de acesti indivizi. Atunci cand nesimtirea merge mana in mana cu prostia revolta celor ca mine este inutila din pacate.

10 comentarii:

  1. hmm..sunt de acord cu tot ce ai scris u acolo;)sh oricum nesimtirea e peste tot oriunde te-ai duce dai de nesimtire >:p...:D

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord, numai o mica erata as vrea sa dai referitoare la oligofrenie, fiindca este cu totul altceva si s-ar putea ca unii oligofreni sa aiba mai mult bun simt decat cei care in mod normal depasesc un IQ de 69!In rest, nu te simti singur, suntem mai multi "ciudati", daca ne accepti si pe unii ca mine prin preajma!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca nu sunt singur, dar din pacate suntem din ce in ce mai putini in noua generatie. Cat despre oligofrenie, aceasta este definita ca starea patologica a omului, caracterizata prin dezvoltarea incompleta si intarziata a facultatilor psihice.

    RăspundețiȘtergere
  4. hmmm si care ar fi concluzia,daca toti sunt nesimtiti sa fiu si eu ca ei sau sa imi fac viata amara din cauza lor? asta ar insemna ca-i las sa castige, cu pretul linistii mele! pot trai intre ei,dar limitez contactul la strictul necesar.

    RăspundețiȘtergere
  5. ieri nu rezonam cu postul tau,ma chinuiam sa inteleg ,,de ce?" ...
    azi am inteles...

    RăspundețiȘtergere
  6. un mare adevar se cred foarte destepti si sunt vai mama

    RăspundețiȘtergere
  7. ce fac din unii oameni drogurile....

    RăspundețiȘtergere