duminică, 24 octombrie 2010

Decalog ......




Cautand prin carti esenta vietii, a absurdului, a existentei insasi am descoperit un nou Decalog. Unul pe care l-am si adoptat. Este unul referitor la continua asteptare de care ne lovim in viata. Aceasta multumita unei carti. Unei carti pe care o tot citesc. Unde carti de care m-am indragostit. Unei carti care m-a ajutat sa descopar anumite aspecte ale vietii. Unei carti care, de fiecare data cand o recitesc, este, desi suna suprinzator, diferita. In ea am gasit acest Decalog, un Decalog care suna cam asa :

Prima porunca: Sa astepti oricat.
A doua porunca: Sa astepti orice.
A treia porunca: Sa nu-ti amintesti, in schimb, orice. Nu sunt bune decat amintirile care te ajuta sa traiesti in prezent.
A patra porunca: Sa nu numeri zilele.
A cincea porunca: Sa nu uiti ca orice asteptare e provizorie, chiar daca dureaza toata viata.
A sasea porunca: Repeta ca nu exista pustiu. Exista doar incapacitatea noastra de a umple golul în care traim.
A saptea porunca: Nu pune în aceeasi oala si rugaciunea si pe Dumnezeu. Rugaciunea este uneori o forma de a spera a celui ce nu indrazneste sa spere singur.
A opta porunca: Daca gandul asta te ajuta, nu evita sa recunosti ca speri neavand altceva mai bun de facut sau chiar pentru a te feri de urmarile faptului ca nu faci nimic.
A noua porunca: Binecuvanteaza ocazia de a-ti apartine in intregime. Singuratatea e o tarfa care nu te invinuieste ca esti egoist.
A zecea porunca: Aminteste-ti ca paradisul a fost, aproape sigur, intr-o grota.

Un comentariu:

  1. he,he postarea ta am luat-o eu la ora de religie sh mi-a dat sh 10=)) deci iti multumesc:X:))

    RăspundețiȘtergere